Onderwijs

De onderbouw, dan wel de eerste fase, omvat de brugklas, 2/3 havo en 2/3 vwo. De bovenbouw, dan wel de tweede fase, omvat de leerjaren 4/5 havo en 4/5/6 vwo. Zowel de onder- als bovenbouwleerlingen volgen EMC-uren. 

EMC-uren

Met ingang van het schooljaar 2021-2022 werken wij met EMC-uren (EmMausCollege uren). In deze uren is er ruimte voor het geven van ondersteuning en verdieping aan leerlingen. De EMC-uren bieden de mogelijkheid om geen genoegen meer te nemen met hiaten in de kennis bij leerlingen. Zij volgen bij achterstanden verplicht een aanbodgestuurd programma van telkens vier lesweken. Deze programma’s starten vanaf de vijfde schoolweek. In de eerste vier weken van het schooljaar worden de EMC-uren gebruikt voor onder andere kennismakingsactiviteiten. De EMC-uren starten vanaf 14.50 uur, aansluitend op het reguliere rooster.

De mentor ondersteunt leerlingen bij het maken van de EMC-keuzes, op basis van de informatie van de vakdocenten. In overleg met de mentor kiest een leerling voor minimaal vier EMC-uren een programma. De doelen zijn vooraf helder waardoor een leerling weet waar hij/zij voor kiest. 

Tijdens de EMC-uren kunnen de leerlingen ook verrijking volgen. Ze kunnen terecht bij diverse verrijkingsprojecten ontwikkeld door de vaksecties. Leerlingen die versneld of verhoogd examen willen doen in een vak kunnen in deze uren ook geholpen worden door hun docenten. Daarnaast kan in de EMC-uren gebruik gemaakt worden van het huiswerkinstituut (HWI).

Deze pagina is bijgewerkt op 14 september 2021.