Emmaus Explore

image_pdfimage_pdf_all

Nieuwsgierigheid! Dat staat centraal binnen onze Emmaus Explore programma’s. Wij moedigen onze leerlingen aan om nieuwsgierig te zijn en bieden hen mogelijkheden om zich te verdiepen in de thema’s die zij leuk vinden. Zowel binnen als buiten de lessen bieden we verrijking op het gebied van taal, techniek, wetenschap en cultuur.

Wij zijn een connectieschool van U-talent, zowel voor bèta als alfa-gamma. U-Talent is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en meerdere middelbare scholen. U-talent organiseert extra activiteiten voor leerlingen van brugklas tot 6 vwo. Een deel van deze activiteiten staat open voor iedere gemotiveerde leerling, een ander deel is enkel toegankelijk na selectie. Leerlingen hebben de afgelopen jaren deelgenomen aan een breed scala aan activiteiten. Van een ‘Girlsclub’ om meiden uit de onderbouw te stimuleren natuurwetenschappen te kiezen tot een workshop ‘Wetenschap in de Gouden Eeuw’ voor leerlingen uit 5 vwo. Van deelname aan een lessenserie ‘Red het Regenwoud’ voor brugklassers tot deelname aan workshops ‘Schoner water door schimmels’ voor 4 en 5 vwo.

Onze aandacht voor uitdaging begint al in de brugklas. Tijdens de EMC-uren kunnen getalenteerde leerlingen kiezen voor verrijkende modules, zoals het pregymnasiumprogramma, filosofie, debat, geschiedenis, lichamelijke opvoeding, muziek, sterrenkunde, schaken en science.

In de bovenbouw, op zowel havo als vwo niveau, biedt het Emmauscollege een zeer breed palet aan (school)examenvakken aan. Naast vakken die iedere school aanbiedt zoals geschiedenis of natuurkunde, kunnen leerlingen kiezen voor wiskunde D, informatica, bedrijfseconomie, maatschappijwetenschappen, filosofie, kunst beeldende vorming en muziek. Bovendien bestaat de mogelijkheid om alle moderne vreemde talen op een hoger niveau af te ronden via Cambridge Engels, Goethe Duits (enkel op vwo) of Delf Scolaire Frans. Bijzonder is dat relatief veel leerlingen in meer vakken examen doen dan noodzakelijk. Het Emmauscollege streeft ernaar om dit voor leerlingen ook in het rooster mogelijk te maken.

Deze pagina is bijgewerkt op 28 september 2022.